Hozzávalók:
30 dkg lencse
3 db sárgarépa
5 db babérlevél
2 dl tejföl
20 dkg főtt, füstölt sonka
2 db tojás
liszt, pirospaprika
Elkészítés:
A lencsét átválogatjuk, és egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A répát megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd a lencsével és a babérlevéllel 1 liter vízben feltesszük főni. Forrás közben megsózzuk.
A sonkát apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben megpirítjuk, majd a tojással és a liszttel galuskatésztát keverünk belőle. A masszából nagyobb galuskákat formálunk, és a levesben kifőzzük azokat.
A sonkából kifőtt zsírra rászórjuk a lisztet, és világos rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával, és berántjuk vele a levest. Addig főzzük, amíg minden komponens megpuhul.
Forrás: Praktika magazin
Utolsó kommentek