Hozzávalók:
1 kocka friss élesztő
4 evőkanál cukor
1 dl tej
0,5 kg liszt
2 tojás
10 dkg vaj
0,5 kg szőlő
0,5 kg ribizli
3 tojásfehérje
2 késhegynyi őrölt gyömbér
Elkészítés:
Kenyérsütőgépbe töltjük a tejet, ráverjük a két egész tojást, rászórjuk a lisztet, két evőkanál cukrot, a felkocskázott vajat, és a szétmorzsolt élesztőt. A gép dagasztóprogramja segítségével összegyúrjuk, dagasztjuk, és kb. kétszeresére kelesztjük a tésztát.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az enyhén lisztezett deszkán kinyújtott kelt tésztával kibélelünk egy sütőpapírral bélelt tepsit. A gyümölcsöket megmossuk, majd egyenletesen eloszlatjuk a tészta tetején. A süteményt a forró sütő középső részében kb. 20 perc alatt elősütjük.
A habcsókhoz kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Közben apránként, lassan beleszórjuk a maradék két evőkanál cukrot és a gyömbért. A tojáshabot nagy lyukú nyomózsákba töltjük. A masszával berácsozzuk a sütemény tetején, majd kb. még 15 percre visszatesszük a sütőbe.
Forrás: Extra finomságok
Utolsó kommentek