Hozzávalók:
2 db nagyobb csirkemell
zöldfűszer keverék
olaj
20 dkg trappista sajt
10 dkg krémsajt
3 dl tejszín
1 dl tej
5 dkg vaj
Elkészítés:
A csirkemelleket leöblítjük, szárazra töröljük, az inakat és hártyákat eltávolítjuk. A csirkemelleket vízszintesen ketté vágjuk, majd az így kapott darabokat 3 db azonos vastagságú, hosszanti csíkra osztjuk úgy, hogy a vastagabbik végük egyben maradjon. Megszórjuk a húst egy kevés sóval és a fűszerkeverékkel, hármas fonással megfonjuk, a fonat végét fogpiszkálóval betűzzük. A felforrósított olajon kb. 30 perc alatt mindkét oldalukat átsütjük.
A sajtszószhoz a trappistát lereszeljük, majd a tejszínnel és a tejjel összekeverve feltesszük kis lángon főni. Szép lassan hozzákeverjük a krémsajtot is, és amikor egységes, folyékony halmazállapotú lesz, levesszük a tűzről, és a hús mellé kínáljuk.
Utolsó kommentek