Hozzávalók:
6 db palacsinta
fél kg spárga
25 dkg mozzarella
1 dl tejszín
2 db újhagyma
só, bors
2 dl tejföl
1 db tojás
15 dkg trappista
Elkészítés:
Kis cukorral és egy evőkanál olajjal vizet forralunk, ebben félpuhára főzzük a megtisztított spárgát. Közben a mozzarellát kockára vágjuk, hozzákeverjük a tejszínt és a karikára vágott újhagymát. Sóval, borssal ízesítjük.
A mártáshoz összekeverjük a tojássárgáját a tejföllel , sózzuk, borsozzuk. Ha a spárga megpuhul, kiszedjük és alaposan lecsepegtetjük. Elosztjuk a palacsintákon a spárgákat, mindegyikre teszünk a mozzarellából, majd tölcsér formájúra összetekerjük.
Ezután a töltött palacsintákat olajjal kikent formába tesszük, megöntözzük a mártással és a tetejére reszelt sajtot szórunk, majd előmelegített sütőben 200 fokon ropogósra sütjük.
Utolsó kommentek