Hozzávalók:
1 db karfiol
só, frissen őrölt bors
olaj
2 közepes csirkemell filé
7 szelet füstölt, főtt tarja
10 dkg reszelt trappista sajt
2 dkg vaj
2 dkg liszt
2,5 dl tej
2 tojás
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedve sós vízben megfőzzük. A csirkemelleket szép vékony szeletekre vágjuk. Mindkét oldalukat meghintjük sóval, frissen őrölt borssal, majd nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, és oldalanként 3-3 perc alatt elősütjük őket. A serpenyőben maradt olajat átöntjük egy tűzálló tálba, kikenjük vele, és az elősütött húsokat egy rétegben belefektetjük. Előmelegítjük a sütőt.
A mártáshoz a vajat felforrósítjuk, aranysárgára pirítjuk benne a lisztet, és a tűzről levéve simára keverjük az apránként hozzáadott tejjel. Visszatesszük a tűzre, és kis lángon besűrítjük. Mikor kissé kihűlt, sózzuk, borsozzuk, és beledolgozzuk a tojásokat és a sajt felét.
A hússzeletek tetejét beborítjuk a tarjaszeletekkel, tetejére rendezzük a karfiolrózsákat, óvatosan leöntjük az egészet a mártással, és végül megszórjuk a reszelt sajttal. 25-30 percre betesszük a forró sütőbe, a végén pár perc alatt rápirítjuk a sajtot.
Forrás: nosalty.hu
Utolsó kommentek