Hozzávalók:
1 nagyobb patisszon
5 db paradicsom
2 nagy natúr tonhalkonzerv
1 fej fokhagyma
3 dl tejföl
1 db tojás
15 dkg reszelt sajt
olaj
só, bors
mustár
snidling
Elkészítés:
A patisszont meghámozzuk, magjait kivájjuk, felszeleteljük, majd a szeletek felkockázzuk, alaposan besózzuk, és félrerakjuk. A paradicsomot meghámozzuk és felkarikázzuk, a fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük. A tonhalat 1 dl tejföllel, kevés mustárral, sóval, borssal, apróra vágott snidlinggel alaposan kikeverjük.
A patisszon szeleteket leitatjuk és serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalukon átpirítjuk. Ezután sütőedénybe az alkotóelemeket szépen sorban lerakjuk. Alulra egy sor patisszon kerül, fokhagymával megszórjuk, majd rápakoljuk a paradicsom felét. Enyhén sózzuk, megkenjük a tonhallal, rátesszük a paradicsom másik felét, majd patisszonnal fejezzük be a rétegezést.
A tetejét megkenjük a tojással kikevert 2 dl tejföllel, rátesszük a reszelt sajtot, és közepes lángnál jól összesütjük.
Utolsó kommentek