Hozzávalók:
20 dkg rozspehely
só, bors, borsikafű
2 evőkanál búzadara
1 db vöröshagyma
40 dkg darált pulykamell
60 dkg vöröskáposzta
1 kiskanál őrölt kömény
1 evőkanál vörösborecet
1 kiskanál méz
1 db padlizsán
5 dl tejföl
1 db tojás
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A rozspelyhet másfélszeres mennyiségű, egy kissé olajos, sós vízben, fedő alatt, 10-15 percig pároljuk, majd a búzadarát belekeverjük. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd 2 evőkanálnyi olajon megfuttatjuk, a darált húst rátesszük, megsózzuk, és gyakran kevergetve megpároljuk. A tűzről lehúzzuk, és a borsikafűvel fűszerezzük.
A szeletelt káposztát 1 evőkanálnyi olajon majdnem puhára pároljuk, sóval, a köménymaggal, az ecettel és a mézzel ízesítjük, majd félretesszük. A padlizsánszeleteket sózzuk, borsozzuk, és előmelegített sütőben 15 perc alatt puhára sütjük. A tejfölt a tojással, a fokhagymával, a petrezselyemmel és egy csipet sóval összekeverjük.
Egy magas oldalú tepsit olajjal vékonyan kikenünk, és a búzadarás rozspelyhet belesimítjuk. Egymás után a húst, majd a káposztát, végül a padlizsánszeleteket egyenletesen rárétegezzük, végül a fűszeres tejfölt ráöntjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tolva kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Forrás: Ízek és Érzések
Utolsó kommentek