Hozzávalók:
1 kisebb fej kelkáposzta
40 dkg darált sertéscomb
1 nagy fej vöröshagyma
10 dkg barna rizs
1 nagy pohár tejföl
2 tojás
10 dkg füstölt sajt
1 üveg ajvár
Elkészítés:
A kelkáposzta külső leveleit leszedjük, a torzsáját kivágjuk és leveleire szétválasztjuk.
Egy nagy fazék vízben pár perc alatt nem túl puhára főzzük a káposztát.
Közben a hagymát felkockázzuk és megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, összekeverjük az ajvárral, 20 percig dinszteljük, végül zsírjára sütjük. Közben a rizst félpuhára főzzük.
A húst elvegyítjük a rizzsel. Egy közepes méretű tepsit kevés olajjal kikenünk. Beterítjük káposztalevelekkel, rászórjuk a húsos rizs egy részét, és addig ismételjük a rétegeket, amíg elfogynak a hozzávalók. A tejfölt összekeverjük a tojással és a sajttal, majd ráöntjük a rétegek tetejére. Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, míg a teteje szépen megpirul (kb. 30 perc).
Utolsó kommentek