Hozzávalók:
80 dkg csirkemellfilé
0,5 kg paraj
7 dkg vaj
só, bors
szerecsendió
5 gerezd fokhagyma
2 dkg liszt
2 dl tej
5 dkg sajt
1 dl tejföl
1 tojás
Elkészítés:
A húst felszeleteljük, besózzuk, majd 4 dkg vajon a szeletek mindkét oldalát megsütjük. A megpucolt, fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát megpirítjuk a húsokhoz használt vajon. Rátesszük a megmosott parajleveleket, sózzuk, borsozzuk, majd levesszük a tűzről.
1 dkg vajjal kikenünk egy sütőedényt. Belesimítjuk a fokhagymás parajt. A tetejére tesszük a hússzeleteket. Egy kis lábosban felolvasztjuk a maradék 2 dkg vajat, beleszórjuk a lisztet, és felöntjük 2 dl tejjel. Kis lángon folyamatosan kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor levesszük a tűzről, és belekeverjük a lereszelt sajtot, a tejfölt és a tojást. Sóval és egy kis csipet szerecsendióval fűszerezzük. Ezt a sajtkrémet rákenjük a hússzeletek tetejére. Forró sütőben kb. 30 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje.
Utolsó kommentek