Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
4 megtisztított és felaprított újhagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 cső zöld chilipaprika
1 db felszeletelt zöldpaprika
40 dkg felaprított paradicsom
3 evőkanál finomra vágott friss petrezselyem
1 evőkanál finomra vágott friss koriander
só, bors
3,5 dl kókusztej
70 dkg tőkehalfilé
Elkészítés:
Egy nagy tűzálló tálban melegítsük fel az olajat. Lassú tűzön süssük meg a felszeletelt hagymát. Adjuk hozzá a zöldhagymát, a fokhagymagerezdeket, a chilipaprikát és a zöldpaprikát. Pirítsuk 2 percig.
Adjuk hozzá a paradicsomot és főzzük 5 percig. Keverjük bele a petrezselymet és a koriandert. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal.
Öntsünk hozzá annyi kókusztejet, hogy sűrű szószt kapjunk. Keverjük meg.
Lassú tűzön forraljuk fel, majd vegyük le a lángot és újból keverjük át.
Adjuk hozzá a halfilét és lassú tűzön főzzük 15 percig. Fűszerezzük ízlés szerint. Rizzsel körítve tálaljuk.
Utolsó kommentek