Hozzávalók:
6 db vöröshagyma
20 dkg darált hús
0,5 kg sütőtök
1 db cékla
1 tojás
0,5 dl paradicsompüré
3 evőkanál zsemlemorzsa
3 dkg vaj
2 dl főzőtejszín
só, bors, fűszerpaprika
borsikafű
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, tetejét és alját levágjuk és enyhén sós vízben 4-5 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, hűlni hagyjuk, majd a közepüket óvatosan kivesszük, úgy, hogy csak egy-két külső réteg maradjon.
Közben a darált húshoz hozzáadjuk a felvert tojást, a zsemlemorzsát, az apróra vágott, kivájt hagymabelsőt és a paradicsompürét. Összekeverjük néhány kocka sütőtökkel, megszórjuk sóval, borssal és fűszerpaprikával, jól összedolgozzuk, majd a hagymákat megtöltjük vele. A maradék sütőtököt és a céklát felkockázzuk, és kevés vajjal kikent hőálló edénybe rakjuk. A hagymákat megszórjuk a borsikafűvel, és sorban a zöldségekre tesszük. Alufóliával befedjük és 30 perc alatt megsütjük.
Utolsó kommentek