Hozzávalók:
1 db padlizsán
1 db vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 kis darab zellergumó
só, bor, bazsalikom
0,8 kg paradicsom
25 dkg juhtúró
30 dkg penne tészta
1 evőkanál barna cukor
Elkészítés:
A padlizsánt meghámzzuk, karikákra vágjuk, besózzuk, majd fél óráig állni hagyjuk. Harminc perc után papírtörlővel leitatjuk a levét, majd forró sütőben 10 perc alatt puhára sütjük. Az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk egy kiskanál olajon, hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát és zellert, és a bazsalikomot. Mindezt barna cukorral karamellizáljuk. Belerakjuk a meghámozott és felkockázott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt 40 percig pároljuk.
Közben a tésztát ressre főzzük, majd leszűrjük. Felét kivajazott jénai tálba öntjük, erre borítjuk a paradicsomos szósz felét, aztán következik a sült padlizsán, majd a juhsajt fele. Még egyszer rétegezzük a hozzávalókat, ugyanebben a sorrendben. 200 fokos előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Utolsó kommentek