Hozzávalók:
25 dkg fejtett bab
50 dkg csirkemell filé
1 fej hagyma
2 db paradicsom
só, bors, babérlevél
8 db tortilla lap
20 dkg feta sajt
Elkészítés:
A frissen fejtett babot kevés sóval ízesített vízben majdnem teljesen puhára főzzük. Közben a csirkemellet ujjnyi vastag csíkokra szeleteljük, a hagymát felaprítjuk. Egy serpenyőben 1 evőkanál olajat felhevítünk, a húscsíkokat a hagymával együtt rádobjuk, és folyamatos kevergetés mellett fehéredésig pirítjuk.
A leszűrt babot, a kockákra vágott paradicsomot, a babérlevelet a húsra szórjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy a feléig érjen. Fedő alatt, gyakran megkeverve 15 percig főzzük, mialatt a leve teljesen elpárolog.
A fetát kisebb kockákra vágjuk, és a kész csirkés töltelékbe keverjük. A csirkés ragut a tortillák egyik oldalára halmozzuk, a másik oldalt ráhajtjuk, és tálra sorakoztatjuk. Melegen tálaljuk.
Utolsó kommentek