Hozzávalók:
0,5 db sütőtök
0,5 kg darált marhahús
5 evőkanál sűrített paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
20 dkg bulgur
metélőhagyma
só, bors
Elkészítés:
Olívaolajon dinszteljük az apróra kockázott vöröshagymát. Adjuk hozzá a darált húst, pirítsuk le, majd a fűszerekkel és zúzott fokhagymával ízesítsük. Adjuk hozzá a paradicsompürét és 1 dl vizet, és lefedve főzzük puhára benne a húst 1 óra alatt.
Sós vízben főzzük ki a bulgurt, majd keverjük a raguhoz. A tököt vágjuk ketté, vágjuk ki a belsejét, töltsük meg a raguval, majd szórjuk meg apróra vágott snidlinggel. 200 fokos sütőben süssük 35-40 percet a töltött tököt.
Utolsó kommentek