Hozzávalók:
25 dkg darált sertéshús
1 evőkanál rizs
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 db zellergumó
10 dkg gomba
2 db cékla
4 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db tojás
só, bors
petrezselyem
babérlevél
fehérborecet
Elkészítés:
A megtisztított és egészben hagyott hagymát, a felszeletelt gombákat, répákat, céklát, és a nagyobb darabokra vágott zellert feltesszük 1 liter húsleves alaplében főzni. Babérlevelet dobunk bele, és enyhén sózzuk, borsozzuk.
A petrezselymet felaprítjuk, a zúzott fokhagymával és a rizzsel együtt a darált húshoz keverjük. Beledolgozzuk a masszába a tojást is, majd sózzuk, borsozzuk. Kis gombócokat formázunk belőle, és óvatosan a gyöngyöző levesbe helyezzük őket, és 10-15 perc alatt készre főzzük. Végül hozzáadjuk a fehérborecetet, és megszórjuk petrezselyemzölddel. Tálalás előtt tejföllel dúsíthatjuk.
Utolsó kommentek