Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
2 dkg vaj
2 db vöröshagyma
40 dkg csiperkegomba
1 gerezd fokhagyma
4 db tojás
2 dl habtejszín
1 csokor medvehagyma
só, bors
Elkészítés:
A leveles tésztát letekerjük, és kibélelünk vele egy piteformát. Sütőpapírt helyezünk rá, megtöltjük rizzsel vagy száraz borsóval. 10-12 percig vakon elősütjük a tésztát 220 fokra előmelegített sütőben.
Közben elkészítjük a gombás tölteléket: a vajon megdinszteljük az aprított hagymát, hozzáadjuk a felcsíkozott csiperkegombát, hozzáreszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk, hogy a gomba levet eresszen, majd megpuhuljon.
Ha elfőtt a leve, hagyjuk hűlni, közben felverjük a tojásokat, belekeverjük a tejszínt meg az aprított medvehagymát, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a dinsztelt gombával. Belekanalazzuk a tölteléket a piteformában várakozó elősütött tésztára, betoljuk a 220 fokos sütőbe, és 25-30 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
Utolsó kommentek