Hozzávalók:
1 kg sertéstarja
4 db közepes hagyma
1 fej zöldpaprika
gulyáskrém és piros arany
őrölt pirospaprika
bors, kakukkfű, majoranna
olaj
Elkészítése:
Az apró kockákra vágott hagymát üvegesre pirítjuk az olajban. Ezután a szintén apróra vágott zöldpaprikával tovább pirítjuk egy-másfél percig. Ezután lehúzzuk a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, de éppen csak annyit, hogy a paprika ne keseredjen meg.
Egy evőkanál gulyáskrémet, egy evőkanál piros aranyat teszünk bele és összekeverjük. Ezután meghintjük pirospaprikával, majd 1 késhegynyi kakukkfüvet és 2 késhegynyi majorannát teszünk bele, majd kevés borsot. A sóval óvatosan kell bánni, mert a gulyáskrém és a piros arany is nagyon sok sót tartalmaz.
A kockára vágott tarját beletesszük és összekeverjük a már elkészült alappal. Ezután kb. 1 deci vizet töltünk rá, és főzni kezdjük. Néhány perc múlva felöntjük vízzel. Fedő alatt, épp hogy csak rotyogjon, kb. 1-2 órán át kell főzni.
Tarhonyával vagy nokedlivel ajánlom, de főtt burgonyával vagy rizzsel is kiváló.
A legpraktikusabb annyit készíteni egyszerre, amennyi a konyhában található legnagyobb fazékba belefér, mert a pörkölt a fagyasztást is jól tűri.
Az eredeti receptet innen loptam: http://mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=1192
Utolsó kommentek