Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
8-10 savanyúkáposzta-levél
40 dkg darált sertéshús
10 dkg rizs
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
só, bors, pirospaprika
kevés olaj
2 ek liszt
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagyma felét üvegesre pároljuk és jól összekeverjük a darált hússal, a megmosott rizzsel, a sóval és a borssal.
A káposztalevelek vastag ereit eltávolítjuk és a tölteléket a közepére téve a leveleket összegöngyöljük, a végeit benyomkodjuk.
A maradék hagymát a zsiradékon megpirítjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a paprikát, majd a vágott káposzta felét rátesszük. Erre fektetjük a töltelékeket. A tetejére ismét apró káposzta kerül. Annyi vizet öntünk rá, ami ellepi és kis lángon addig főzzük, amíg a töltelékek jól megpuhulnak (kb. 2 óra).
A tejföllel elkeverjük a lisztet és a káposztára öntjük. Ha szükséges vízzel higítjuk, majd összeforraljuk.
Az eredeti receptet innen loptam:http://www.konyhaweb.hu/recept/recept.cgi?id=536
Utolsó kommentek