Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
50 dkg karfiol
30 dkg gomba
4 dkg vaj
2 ek liszt
2,5 dl tej
4 tojás
10 dkg reszelt Pannónia sajt
só, fehérbors, szerecsendió
Elkészítés:
A brokkolit és a karfiolt megmossuk, majd rózsáira szeljük. Forrásban levő, sós vízbe feltesszük őket főni pár percre.
A vajat felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet. Amikor habzik, akkor állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a zöldségek levét (2,5 dl) és a tejet. Amikor forr, akkor levesszük a túzről, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és a sajt kétharmadát. Ízesítjük sóval, borssal.
Egy tűzálló tálba belepakoljuk a brokkolit, karfiolt és a gombát.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzákeverjük a mártáshoz, majd ráöntjük a zöldségekre. A maradék sajtot a tetejére szórjuk.
Előmelegített sütőben 7. fokozaton sütjük 30 percig.
Utolsó kommentek