Hozzávalók:
1 kg sovány marhahús darálva
1 kg darált disznóhús
1 fej hagyma apróra vágva
5 gerezd fokhagyma
3 tojás
3 evőkanál friss petrezselyem
1 evőkanál olasz fűszerkeverék
1 evőkanál só
3 teáskanál frissen őrölt feketebors
15 dkg frissen reszelt parmezán
20 dkg rikotta
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
Egy nagy tálban összekeverjük a kétféle húst, a hagymát, fokhagymát, a tojásokat, a petrezselymet, olasz fűszerkeveréket, sót, a bors kétharmadát, majd hozzáadunk 10 dkg parmezánt. Nem kell túl sokáig keverni. Ha összeállít, készítünk kb. 25 gombócot, és két tepsire felsorakoztatjuk őket. A tetejüket lesimítjuk, majd a sütőben kb. 30 percig sütjük.
Sütés közben egy közepes tálban elkeverjük a rikottát a maradék borssal és parmezánnal.
Ha elkészül az első adag gombóc, kivesszük a sütőből, és a gombócok tetejére egy-egy kanál rikottás keveréket kanalazunk. A sütőt átváltjuk grillezésre, a gombócokat visszatesszük, és pár percig grillezzük őket, addig, amíg a rikotta barnulni nem kezd.
Utolsó kommentek