Hozzávalók:
fél kg gomba
1 nagy fej vöröshagyma
6 evőkanál olaj
2 evőkanál ételízesítő
1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
3 dl tejföl
2 evőkanál liszt
só, bors
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk.
Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és világosra pirítjuk. Beletesszük a gombát. Megszórjuk az ételízesítővel, sóval, őrölt borssal, és kb. 30 perc alatt lassú tűzön, lefedve rövid lére pároljuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel, hozzákeverjük a paprikát, és a kész gombához adagoljuk. Összekeverjük, és még egyszer jól felforraljuk.
Nokedlivel a legfinomabb.
Utolsó kommentek