Hozzávalók:
2 közepes karfiol
4-5 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 zeller
1 fej vöröshagyma
babérlevél
1 citrom
1,5 evőkanál étkezési keményítő
2 dl tejföl
borecet
Vágjuk hasábokra a zöldségeket, a vöröshagymát pedig aprítsuk fel, nem feltétlenül túl apróra. Alapos mosás után szedjük szét rózsáira a karfiolokat.
Hevítsünk egy evőkanál olívaolajat a fazékban. Ebben pirítsuk meg a zöldségeket a karfiol kivételével. Sózzuk, majd öntsük fel vízzel és forraljuk fel. 5-6 perc csendes forralás után adjuk hozzá a karfiolt és egy adag babérlevelet.
A fél citrom levét facsarjuk a levesbe. Szép csendes lángon főzzük puhára a karfiolt, majd habarjuk be másfél-két evőkanál étkezési keményítővel és egy pohár tejföllel. Aprítsuk bele a petrezselymet is. Adjuk még hozzá a másik fél citrom levét, és a borecetet.
Utolsó kommentek