Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta
5 db burgonya
5 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj
2 evőkanál finomliszt
só, őrölt bors, köménymag
Elkészítés:
A kockára vágott burgonyát sós vízben feltesszük főni. Egy másik edényben, szintén sós vízben leforrázzuk a leveleire szedett káposztát. Ezután hideg vízzel leöblítjük, és a burgonyához hasonló méretű kockákra vágjuk.
Ha a burgonya félig megpirult, akkor hozzáadjuk a felszeletelt káposztát, a köménymagot és őrölt borsot.
A vajat megolvasztjuk, beledobjuk az apróra vágott fokhagymát, majd szép lassan hozzákeverjük a lisztet. Világosbarna rántást készítünk, amit akkor adunk az ételhez, amikor a zöldségek megpuhultak.
További pár percig kis lángon forraljuk, ízlés szerinti feltéttel tálaljuk
Forrás: TV Paprika
Utolsó kommentek