Hozzávalók:
8 kicsontozott sertéskaraj
25 dkg gomba
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 nagy fej hagyma
fél dl olaj
3 evőkanál + 1 kávéskanál liszt
1 kávéskanál édesnemes pirospaprika
2 dl tejföl
Elkészítés:
A húst leöblítjük, szárazra törölgetjük, kissé kiverjük, fél órára besózzuk. A gombát megtisztítjuk, hámozatlanul vastagabb szeletekre vágjuk. Megmossuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, a zöldpaprikát kicsumázzuk, ereit, magjait eltávolítjuk, húsát apróra felkockázzuk. A paradicsomot meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és szintén apróra felkockázzuk.
Az olajat felforrósítjuk. A hússzeleteket 2 evőkanállisztbe forgatjuk, és az olajban mindkét oldalukon hirtelen elősütjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk a hagymát, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, fedő alatt 10 percig pároljuk. Visszatesszük az edénybe a hússzeleteket, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk, elfőtt levét kevés vízzel pótoljuk.
Simára keverjük a tejfölt 1 kávéskanál liszttel, a mártáshoz adjuk, jól összeforraljuk.
Galuska illik hozzá.
Forrás: mindmegette.hu
Utolsó kommentek