Hozzávalók:
1,5 kg marhahús
0,5 kg marhacsont
30 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg karalábé
10 dkg zeller
10 dkg kelkáposzta
1 közepes vöröshagyma
1 közepes zöldpaprika
1 közepes paradicsom
fekete bors
só
levestészta
Elkészítés:
Az előzetesen felaprított, leforrázott, majd leöblített csontokat egy mély lábas aljába tesszük, rátesszük a húst, hozzáadunk sót, szemesborsot, a meghámozott hagymát, s 2,5 liter hideg vízzel feltesszük főni. Lassú tűzön főzzük, és a tetején képződő habot rendszeresen leszedjük egy kanállal. Ha a habképződés már leállt, s a hús félig megpuhult, akkor beletesszük a megtisztított zöldségeket. Továbbra is fedő alatt és igen lassan főzzük, míg a hús meg nem puhul. Ekkor azt áttesszük egy másik lábasba, és kevés leszűrt levessel (esetleg a tálalásra szánt zöldségekkel együtt) melegen tartjuk. A leveses lábast lehúzzuk a tűzről, s néhány percig hagyjuk ülepedni. Leszedjük a zsírját, majd belefőzzük a levestésztát.
Forrás: konyhamester.hu
Utolsó kommentek