Hozzávalók:
0,5 kg sárgarépa
10 dkg vaj
2 evőkanál liszt
2 dl tejszín
5 dl csirkealaplé
só, oregánó
4 szelet bagett
15 dkg reszelt trappista

Elkészítés:
A vajat felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, folyamatosan kevergetve vajas rántást készítünk. Hozzáadjuk a megtisztított, reszelt sárgarépát, ezzel is pirítjuk egy keveset, jól megforgatjuk a rántásban a répát. Felengedjük a csirkealaplével meg a tejszínnel, sóval és oregánóval ízesítjük.
Forrás után még 2-3 percig főzzük, és már kész is van a leves. A vékonyra vágott kenyérszeletekt bőven megszórjuk reszelt sajttal, azután forró sütőben pirosra sütjük. A levest a forró sajtos pirítós kíséretében kínáljuk.
Forrás: Vidék íze
Utolsó kommentek