Hozzávalók:
1 kg pulykamell filé
0,5 kg tisztított zöldborsó
40 dkg sárgarépa
10 dkg vaj
4 evőkanál liszt
1 tojás
olaj
10 dkg zsemlemorzsa
1 dl tejföl
só, cukor
Elkészítés:
A húst nagyobb szeletekre vágjuk, besózzuk és állni hagyjuk. A zöldborsót 5 dkg vajon egy csipet sóval és cukorral megpároljuk. Amikor langyosra hűlt, botmixerrel összetörjük – nem baj, ha kicsit darabos marad. Beleszórunk 2 evőkanál lisztet, hozzáadjuk a tojást, és jól elkeverjük.
A besózótt pulykamell szeleteket a maradék lisztbe forgatjuk, majd ráügyeskedjük, jól rálapogatjuk a zöldborsókrémet. Egy nagy serpenyőben forró olajban a hússzeletek mindkét oldalát megsütjük.
A sárgarépát meghámozzuk, feldaraboljuk, sós vízben félpuhára pároljuk, azután leszűrjük. A maradék vajon aranysárgára pirítjuk a zsemlemorzsát, rászórjuk a párolt répára, végül nyakon öntjük a simára kevert tejföllel.
Forrás: Vidék íze
Utolsó kommentek