Hozzávalók:
10 dkg paraj
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
5 dkg félzsíros tehéntúró
5 dkg mozzarella
só, frissen őrölt fehér bors
csipetnyi reszelt szerecsendió
10 dkg kolbász
1 újhagyma
250 g liszt
125 g puha vaj
Elkészítés:
A paraj szárát lecsipkedjük, a leveleket bő vízben megmossuk, lecsepegtetjük, és egy evőkanál olajon, sóval, fehér borssal, a fokhagymaprésen áttört fokhagymával megpároljuk. Hagyjuk egy kicsit kihűlni.
A sütőt 175 fokra (légkeveréses sütő: 155 fok) felmelegítjük. A lisztből, csipetnyi sóból, 1 evőkanálnyi vízből, 1 tojásból és a vajból a konyhai keverőgéppel morzsás tésztát keverünk. A tésztát enyhén lisztezett deszkára rakjuk, és kézzel, gyors mozdulatokkal simává gyúrjuk. Ha a tészta túl száraz, cseppenként kevés vizet adunk hozzá. A tésztával kibélelünk nyolc muffinformát, és körülbelül 15 percig sütjük.
Ezután a másik tojást egy villával habosra felverjük, az áttört túrót és a durvára reszelt sajtot belekeverjük. Hozzáadjuk a spenótot, az apróra vágott kolbászt és hagymát, és szerecsendióval fűszerezzük.
A masszát egyenletesen elosztjuk a formákban, és a 200 fokra (légkeveréses sütő: 180 fok) felmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
Utolsó kommentek