Hozzávalók:
25 dkg cseresznye
10 dkg cukor
15 dkg túró
1 citrom reszelt héja
15 dkg liszt
2 kiskanál sütőpor
1 narancs
1 tojás
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 dl olaj
1 dl tej
Elkészítés:
A cseresznyét kimagozzuk, és egy evőkanál cukorral meghintve a tűzre tesszük. Néhány percig pároljuk, éppen csak addig, amíg a szemek egy kissé össze nem esnek. Ezután hagyjuk kihűlni.
A túrót áttörjük, majd 2 evőkanál cukorral simára keverjük, és a citromhéjjal fűszerezzük. A lisztet a sütőporral összeszitáljuk.
A jól megmosott narancs héját a lisztbe reszeljük, levét belecsavarjuk. A felvert tojást, a maradék cukrot, a fahéjat, az olajat beledolgozzuk, és annyi tejet öntünk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk, majd simára keverjük. Végül a kihűlt, párolt cseresznyét beleforgatjuk.
A muffinforma üregeit papírkapszlikkal kibéleljük. A tészta felét a mélyedésekbe kanalazzuk. A túrókrémet szétosztjuk a tetejükön, majd a maradék tésztával befedjük.
Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk (légkeveréses sütőben 165 fok), és 20-25 perc alatt megsütjük.
Forrás: Magyar konyha
Utolsó kommentek