Hozzávalók:
30 dkg makaróni
só, fehér bors
1 dl olaj
3 db paradicsom
2 evőkanál liszt
4 dl tej
csipetnyi reszelt szerecsendió
1 ág kakukkfű
10 dkg reszelt juhsajt
10 dkg reszelt parmezán
Elkészítés:
Egy fazékban sóval és egy kiskanál olajjal vizet forralunk, és a tésztát nem túl puhára főzzük benne. Közben a paradicsomot kockákra vágjuk, a maradék olaj felén megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, és a leszűrt, lecsepegtetett tésztát beleforgatjuk.
A többi olajon a lisztet fehéredésig pirítjuk, és állandóan kevergetve felöntjük a tejjel. Sózzuk, szerecsendióval és apróra vágott kakukkfűvel fűszerezzük, majd lehúzzuk a tűzről, és a juhsajtot belekeverjük. Végül ráöntjük a tésztára, és összeforgatjuk.
Egy tűzálló formát olajjal kikenünk, a mártásos tésztát belekanalazzuk, és a parmezánnal meghintjük. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Forrás: Magyar konyha
Utolsó kommentek