Hozzávalók:
20 dkg liszt
fél zacskó sütőpor
10 dkg túró
0,5 dl + 1 evőkanál olaj
1 tojássárgája
4 tojás
só
20 dkg zöldborsó (kifejtve mérve)
1 db vöröshagyma
30 dkg ricotta
15 dkg feta sajt
4-5 db bazsalikom levél
20 dkg füstölt lazac
Elkészítés:
A tésztához a lisztben elvegyítjük a sütőport, majd a túróval, fél deci olajjal, a tojássárgával és a sóval gyorsan összegyúrjuk. Műanyag fóliába csomagolva 30 percig a hűtőben pihentetjük.
Közben a borsót forró vízben 6-7 percig előfőzzük, majd jól lecsepegtetjük. A felaprított hagymát az olajon üvegesre pároljuk. A tojásokat a ricottával, a felkockázott feta sajttal és a bazsalikommal turmixban majdnem simára keverjük.
A lazacot csíkokra vágjuk, majd hozzákeverjük a hagymát és a borsót.
A tésztát lisztezett gyúródeszkán megfelelő méretűre nyújtjuk, és kibélelünk vele egy 12 darabos muffinformát. A halas keveréket elosztjuk rajta, majd ráöntjük a tojásos-ricottás keveréket. 210 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 190 fok) 45-50 perc alatt készre sütjük.
Forrás: Magyar konyha
Utolsó kommentek