Hozzávalók kb. 40 darabhoz:
26 dkg liszt
3 dkg cukrozatlan kakaópor
25 dkg szobahőmérsékletű vaj
10 dkg porcukor
1 db tojásfehérje
2 csipet só
Elkészítés:
A lisztet és a kakaót egy tálba szitáljuk. A vajat a porcukorral robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a fehérjét és a sót is. Fokozatosan mehet bele a kakaós liszt is. Egy nagy folpackdarabon rudakat formálunk a masszából (kb. akkora átmérőjűt, amekkora kekszeket szeretnénk), betekerjük őket folpackkal, és addig, amíg annyira meg nem keményednek, hogy szeletelni tudjuk, berakjuk a mélyhűtőbe. Kb. 1 cm-es korongokat vágunk le belőle és sütőpapírral borított tepsire rakosgatjuk őket. 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt elkészültek.
Forrás: kicsivu.freeblog.hu
Utolsó kommentek