Hozzávalók:
1 db karfiol
4 dl tejszín
1 kávéskanál fűszerpaprika
2 csokor petrezselyem zöldje
2 evőkanál ételkeményítő
só
Elkészítés:
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd bő, sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, a karfiolrózsákat pedig kétfelé osztjuk. Mindkét adagot külön-külön kislábasba tesszük, és felöntjük 2 dl tejszínnel. Az egyiket finomra vágott petrezselyem zöldjével, a másikat fűszerpaprikával ízesítjük, majd összeforraljuk a tejszínnel.
Közben a keményítőt 1 dl hideg vízben kikeverjük, besűrítjük vele a karfiollevest. Ezután a két kislábas tartalmát botmixerrel pürévé keverjük, szükség szerint sóval ízesítjük. A kétféle levest egymásra merjük.
Forrás: Vidék íze
Utolsó kommentek