Hozzávalók:
15 dkg rizs
só
5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
4 dkg vaj
10 dkg + 3 evőkanál cukor
3 dl tejszín
50 dkg sárgabarack
Elkészítés:
A leöblített rizst 2 dl vízben feltesszük főni. Csipetnyi sóval ízesítjük, majd amikor az összes vizet magába szívta, a külön edényben felforralt tejet beleöntjük. Kis lángon, lefedve 8-10 percig főzzük, majd a vaníliás cukrot, a vajat és a 3 evőkanál cukrot is belekeverjük, és a tűzről lehúzzuk. Lefedjük, és hagyjuk megduzzadni, majd teljesen kihűlni.
Közben a barackokat megmossuk, kimagozzuk, húsukat apró darabokra vágjuk. A maradék cukorral meghintjük, és néhány percig rotyogtatjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a kihűlt tejberizsbe forgatjuk. A habos rizst 1-1 kanál dzsemmel a tetején tálaljuk.
Forrás: Magyar konyha
Utolsó kommentek