Hozzávalók:
4 db konyhakész pisztráng
só
1 db citrom leve
2-3 ág friss rozmaring
10 dkg vékonyra szelt füstölt, húsos szalonna
1 dl olaj
Elkészítés:
A pisztrángokat megmossuk, leszárogatjuk, kívül-belül sóval és citromlével bedörzsöljük. A rozmaringból egy-egy kisebb darabot a halak hasüregébe töltünk.
A szalonnaszeleteket a pisztrángok törzsére tekerjük. A maradék rozmaring levélkéit a száráról lecsipkedjük, majd apróra vágjuk, és az olajba keverjük.
A pisztrángokat grillrácsra helyezzük, a rozmaringos olajjal megkenjük, majd 15 perc alatt ropogósra sütjük. Sütés közben néhányszor megforgatjuk és a rozmaringos olajjal kenegetjük.
Forrás: Magyar konyha
Utolsó kommentek