Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
10 dkg mák
25 dkg megtisztított, magházától eltávolított körte
1 db tojás
15 dkg barnacukor
2 csomag vaníliás cukor
1 dl olaj
25 dkg natúr joghurt
2 evőkanál rum
Elkészítés:
Nagyon apró darabokra vágjuk a körtéket. A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor és mák) összekeverjük egy tálban. Egy másik tálban a tojást a barnacukorral, a vaníliás cukorral, az olajjal, a joghurttal és a rummal habosra keverjük. Közben 190 fokra előmelegítjük a sütőt, és a muffinformákat kirakjuk papírral.
A habos anyagba belekeverjük a lecsöpögtetett, apróra vágott körtét, majd az egészhez hozzáadjuk a korábban összekevert száraz hozzávalókat. Kb. 30 percig sütjük, 190 fokon, míg aranybarnák lesznek.
Forrás: mindmegette.hu
Utolsó kommentek