Hozzávalók:
20 dkg gomba
15 dkg húsos, füstölt szalonna
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
3 db paradicsom
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál olaj
3 dkg margarin
15 dkg kukorica
1 dl száraz fehérbor
1/4 kávéskanál morzsolt kakukkfű
40 dkg spagetti
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. A szalonnát apróra felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra aprítjuk. A paradicsomot apró kockákra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, felaprózzuk. Felteszünk forrni 4 liter vizet, majd amikor forr, 1-1 ek. sót és olajat adunk hozzá.
Megpirítjuk a szalonnát, rádobjuk a gombát, ízlés szerint borsozzuk, és fedő nélkül 5 percig pirítjuk. Egy másik edényben felforrósítjuk a margarint, rádobjuk a kukoricát, felöntjük a fehérborral, és fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, a petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, összeforrósítjuk.
Közben az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a paradicsomot, majd sóval, borssal és a kakukkfűvel ízesítjük, és erős tűzön 5-8 percig, sűrűre főzzük.
A forró vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, előmelegített tálra csúsztatjuk, hozzáadjuk a gombás-kukoricás ragu felét, két villa segítségével lazán összekeverjük. A tetejére öntjük-simítjuk a paradicsomot és a maradék ragut, azonnal tálaljuk.
Forrás: mindmegette.hu
Utolsó kommentek