Hozzávalók:
2 kg kacsacomb (6 db)
0,5 kg csuszatészta
80 dkg fejes káposzta
1 dkg cukor
só, majoránna
frissen őrölt bors
kacsazsír
Elkészítés:
A tisztított kacsacombokat sütés előtt besózzuk, borsozzuk, majd jól bedörzsöljük majoránnával. A bőrős felükkel lefelé egy tepsibe sorakoztatjuk őket, majd egy kis kacsazsírt teszünk a combok közé. Közepes lángon, lefedve, kb. 2 óráig sütjük. Sütés közben többször locsoljuk meg a kisült zsírral.
Közben elkészítjük a káposztás tésztát.
Amikor a kacsa megpuhult, akkor kiveszsük a tepsiből, leöntjük a zsírját, majd a káposztás tésztával kibéleljük a tepsit, amit a leöntött zsír egy részében megforgatunk. Bőrös felükkel felfelé rárakjuk a combokat, és kb. fél óra alatt, a tésztát átmelegítve ropogósra sütjük.
Utolsó kommentek