Hozzávalók:
8 db csirkecomb
4 db kemény alma
5 db közepes burgonya
1 db nagy fej vöröshagyma
pár gerezd fokhagyma
füstölt húsos szalonna
só, bors
zsálya, kakukkfű
Elkészítés:
A csirkecombokat fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel. Hagyjuk állni.
Az almákat vágjuk négyfelé, magházát vegyük ki. A krumplit hámozzuk meg, és vágjuk az almával egyenlő méretű darabokra. Tegyük az almát és a krumplit egy nagyobb tepsibe, szórjuk meg zsályával, keverjük össze. Vágjunk fel egy nagy fej hagymát karikára, és szórjuk a karikákat a krumplis-almás egyvelegre, szórjuk rá a megpucolt, apróra vágott fokhagymákat is.
Ha ez elkészült, jöhetnek a már előre befűszerezett csirkecombok. Szórjuk meg az egészet apróra vágott bacon darabokkal. Alufóliával takarjuk be, 180 fokos sütőben süssük 40-50 percig. Távolítsuk el a fóliát, majd még 10 percig süssük, hogy szép piros és ropogós legyen.
Forrás: mindmegette.hu
Utolsó kommentek