Hozzávalók:
1 karfiol
2 tojás
10 dkg liszt
5 dl sör
1 csipet őrölt szerecsendió
liszt a bundázáshoz
olaj a sütéshez
1 csokor snidling
2 dl joghurt
2 evőkanál tejföl
1 kávéskanál mustár
Elkészítés:
A karfiolt megtisztítjuk, rózsákra szedjük, megmossuk. Enyhén sós vízben ropogósra főzzük, majd leszűrjük, és jól lecsepegtetjük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A liszthez hozzáöntjük a sört, beletesszük a tojások sárgáját, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és simára keverjük. A tojások fehérjét lazán a sörös masszához keverjük.
Felmelegítjük az olajat. A karfiolt először lisztbe forgatjuk, majd belemártjuk a sörtésztába, és pirosra sütjük. A snidlinges mártáshoz a joghurtot simára keverjük a tejföllel és a mustárral. A snidlinget megmossuk, szárazra rázzuk, és apróra vágjuk, a tejfölhöz hozzáadjuk, megsózzuk, borsozzuk és összekeverjük.
Forrás: mindmegette.hu
Utolsó kommentek