Hozzávalók:
25 dkg túró,
35 dkg liszt,
25 dkg vaj,
20 dkg tejszínes krémsajt
15 dkg főtt-füstölt sonka kockázva
15 dkg camembert sajt kockázva
20 dkg reszelt ementáli
3 evőkanál tejföl
1 tojás sárgája
1 teáskanál só
csipetnyi bors
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajban és túróban, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük a sonkát és a krémsajt felét is, majd amikor egy jól dolgozható masszává összeállt az egész, akkor gombócot formálunk belőle és betesszük a hűtőbe pihenni.
Amíg pihen a tészta, addig elkészítjük a krémet. A maradék krémsajtot kikeverjük a tejföllel, hozzáadjuk az ementáli felét és a felkockázott camembert sajtot. Sózzuk, borsozzuk.
A hidegről kivett tésztát lisztezett deszkán, kinyújtjuk 1 centi vastagra, megkenjük a krém felével, majd összehajtjuk, és újra kinyújtjuk. Megkenjük a maradék krémmel, majd ismét meghajtjuk. Kinyújtjuk kb. egy ujjnyi vastagra, megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a megmaradt reszelt sajttal. Apró rudakat vágunk belőle.
A rudakat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, megkenjük a tojás sárgájával, előmelegített sütőben 200-210 fokon, kb. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük
Forrás: maxkonyhaja.blogspot.com
Utolsó kommentek