Hozzávalók:
5 tojás
1 csomag vaníliás cukor
3 púpozott evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
3 nagy citrom
15 dkg + 3 evőkanál cukor
5 dkg margarin vagy vaj
1 csomag zselatin
1 doboz joghurt
2 dl tejszín
Elkészítés:
Három tojás sárgáját habosra keverjük három evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. A lisztet is szitáljuk a tálba, és alaposan keverjük össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készítsünk kemény habot. Fakanállal óvatosan dolgozzuk össze a lisztes tojássárgájával úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsük a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük aranysárgára.
Egy nagyobb fémtálba a citromok héját lereszeljük. Kifacsarjuk a levüket. Belemérjük a 15 dkg cukrot és a zselatint, majd kézi habverővel kevergetve gőz fölött összeolvasztjuk. Ekkor belerakjuk a felkockázott margarint, ezzel is összeolvasztjuk, folyamatos kevergetés mellett. Ezután le kell venni a gőzről, megvárni, míg szobahőmérsékletűre hűl, és jöhetnek bele az egész tojások, a tejszín és a joghurt. Kézi habverővel jól elkeverjük, majd visszatesszük gőz fölé, és összesűrítjük.
A piskótára öntjük a krémet, és hűtőben megdermesztjük.
Utolsó kommentek