Hozzávalók 2 rúdhoz:
1 csomag réteslap
1-1,5 dl olaj
1 db cukkini (kb. 35-40 dkg)
4 zsenge sárgarépa (kb. 20 dkg)
3 szál újhagyma
1 egész tojás
1 pohár tejföl (175 g)
20 dkg ricotta
2 evőkanál zsemlemorzsa
só, fehér bors
kakukkfű, rozmaring
Elkészítés:
A sárgarépát és a hagymát vékony karikákra szeleteljük, a cukkínit almareszelőn lereszeljük. Az egészet kevés olajon megpároljuk (kb. 5 perc). Hagyjuk kihűlni. Közben kissé felverjük a tojást, hozzáadjuk a ricottát, a tejfölt és a fűszereket. Az öntetbe belekeverjük a kissé megpárolt, már langyosra hűlt zöldségeket. A réteslapokat kihajtogatjuk, egyesével nedves konyharuhára terítjük, és minden lapot alaposan megkenünk olajjal. 1 rúdhoz 2 lapot használunk. A tölteléket megfelezzük, s az 1 evőkanálnyi zsemlemorzsával megszórt, előkészített rétesre halmozzuk, feltekerjük. A másik rúdnál ugyanígy járunk el. A rudakat megkenjük olajjal. 200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Forrás: mindmegette.hu
Utolsó kommentek