Hozzávalók:
60 dkg liszt
25 dkg margarin
1 csipet só
4 tojássárgája
4 dl tejföl
0,5 kg darál dió
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
4 tojásfehérje
Elkészítés:
A tésztához a margarint jól összemorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót, a tojássárgáját és a tejfölt, alaposan összegyúrjuk, fél órán át pihentetjük. A töltelékhez fölverjük a tojásfehérjét, majd belekeverjük a diót, a cukrot és a citromot. A tésztát 6 részre vágjuk, vékonyra nyújtjuk, lezsírozzuk és feltekerjük. A rudakat kétujjnyi szeletekre vágjuk, és az élére állítva korongokat nyújtunk belőle. A tölteléket a felső harmadára tesszük, ráhajtjuk először a tetejét majd az alját, lazán, nyomkodás nélkül, és kifli alakúra hajlítjuk. 180 fokon, 15 perc alatt készre sütjük, majd még melegen porcukorba forgatjuk.
Forrás: mindmegette.hu
Utolsó kommentek