Hozzávalók:
3 db cukkíni
2 dl tejföl
1 dl majonéz
10 dkg trappista sajt
1 evőkanál mustár
10 dkg sonka
2 szál újhagyma
15 dkg spagetti
őrölt gyömbér
só, bors
Elkészítés:
A spagettit főzzük meg és szűrjük le. A cukkíniket hosszában vágjuk ketté, ne hámozzuk meg. Szedjük ki a belsejét úgy, hogy kb. fél cm vastag héja maradjon. A belsejét kockázzuk fel, és pár percig sós vízben főzzük, majd szűrjük le. Ezután keverjük össze a majonézt a tejföllel és a mustárral. Ízesítsük sóval, borssal, gyömbérrel. Adjuk hozzá az apróra vágott zöldhagymát, a spagettit, a kockákra vágott sonkát és a felkockázott sajtot, majd végül a kifőtt cukkínit.
A keveréket a cukkínihéjakba kanalazva tálaljuk. Hűtőszekrényben érleljük.
Forrás: Verő Juli, Jámbor Zsóka - Olcsón, egészségesen
Utolsó kommentek