Hozzávalók:
5 dkg vaj
1 tojás
2 dl tej
4 evőkanál cukor
2-3 marék mazsola
5 dkg őrölt mandula
fél zacskó zabpehely
teljes kiőrlésű liszt
1 csomag sütőpor
fahéj, reszelt citromhéj
Elkészítés:
Először a megolvasztott margarint a tojással, a tejjel és a cukorral habosra keverem, majd beleteszem a mazsolát. Hozzáöntöm a zabpelyhet, a sütőport, a fűszereket, az őrölt mandulát, és elkeverem. Ezután elkezdem evőkanalanként adagolni bele a lisztet, és kevergetni egészen addig, amíg sűrű, ragadós borzas masszát kapok. Amikor már sűrű, akkor egy nagyobb kávéskanállal halmokat rakok kikent tepsire. Viszonylag nagyobb távolságot érdemes közöttük hagyni. 175 fokon, kb. 20 percig sütjük.
Forrás: mindmegette.hu
Utolsó kommentek