Hozzávalók:
1 db kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
5 pár virsli
só, bors
köménymag
1 teáskanál pirospaprika
olaj
2 evőkanál liszt
Elkészítés:
A kelkáposztát torzsája nélkül 4-5 cm-es kockákra vágjuk, majd annyi vízben, hogy bőven ellepje, feltesszük főzni. Teszünk bele egy kis sót, borsot és egész köményt ízlés szerint.
Ha a káposzta megfőtt, az apró kockákra vágott hagymát egy kis olajon üvegesre pirítjuk, rászórunk két evőkanál lisztet és simára keverjük. Ezután – a tűzről levéve – elkeverünk benne egy teáskanál pirospaprikát és a tejfölt. Ezt a rántást keverjük bele a forrásban lévő levesbe, majd ízesítjük. Egy-két percre belefőzzük a karikákra vágott virslit, és tálalhatjuk.
Utolsó kommentek