Hozzávalók:
1 zacskó félkész rizs
1 fej karfiol
15 dkg füstölt főtt sonka
40 dkg darált hús
2 tojás
petrezselyem
só, bors
4 dl tejföl
olaj
1 db vöröshagyma
20 dkg trappista sajt
Elkészítés:
A rizst a szokásos módon megfőzzük. Közben a karfiolt rózsáira szedve sós vízben puhára főzzük. A sonkát és a vöröshagymát felkockázzuk, és egy csepp olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús majdnem elkészül. Ekkor összekeverjük a rizzsel és az apróra vágott petrezselyemmel.
A sajtot lereszeljük, majd összekeverjük a felvert tojásokkal és a tejföllel.
Kivajazunk egy hőálló tálat, az aljába rakjuk a karfiol felét, rá a rizses tölteléket, majd a karfiol másik felét, végül a sajtos tejfölt, és a sütőben kb. 30 percig sütjük.
Forrás: tutireceptek.hu
Utolsó kommentek