Hozzávalók:
Fehér tészta:
5 egész tojás (a fehérjét habnak felverjük)
1 csomag sütőpor
5 csésze liszt
5 csésze cukor
1 csésze tej
1 csésze étolaj
Barna tészta:
5 egész tojás (a fehérjét habnak felverjük)
1 csomag sütőpor
5 csésze liszt
5 csésze cukor
1 csésze tej
1 csésze étolaj
2 evőkanál kakaó
Krém:
1 l tej
3 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
20 dkg darált dió
30 dkg porcukor
5 db ostyalap
Elkészítés:
A fehér és a barna tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, megsütjük, majd ha kihűlt, mindkettőt 10 egyforma csíkra vágjuk.
A krémet úgy készítjük, hogy a tejben megfőzzük a pudingport, majd még melegen belekeverünk a pudingba a margarint, a darált diót és a porcukrot.
Még melegen megkenjük krémmel az ostyalapokat egyenként. Annyi krémet hagyunk, hogy maradjon a piskóták közé is. 3 világos, és 3 sötét csíkot krémmel összeragasztunk (sakk-szerűen rendezzük el a színeket), és a már megpuhult ostyalappal betekerjük. Téglalap alakú rudat kapunk, melyet mind a négy oldalán beborít az ostya. Fontos, hogy minden oldala kellően megpuhuljon, így néha megforgatjuk, hogy mindig más oldala legyen alul.
A többi tésztacsíkkal és ostyalappal is ugyanígy járunk el.
Utolsó kommentek