Hozzávalók:
1,5 kg sertéscomb
1 füstölt csülök
3 fej hagyma
pirospaprika
só, őrölt kömény
őrölt bors
1 db paradicsom
1 paprika
5 gerezd fokhagyma
1 kg bab
8 db sárgarépa
4 db fehérrépa
1 kisebb zeller
5 krumpli
5 dl tejföl
2 evőkanál liszt
Elkészítés:
Előző este a babot beáztatjuk. A csülköt feltesszük főzni, és kb. 2 óra alatt puhára főzzük. A főzőlevet nem öntjük le.
Üvegesre pároljuk a kockázott hagymát. A tűzről lehúzva annyi pirospaprikát adunk hozzá, hogy szép színe legyen. Aztán rádobjuk a felkockázott húst is, visszatesszük a tűzre, aztán hagyjuk, hogy kicsit körbe piruljon a hús. Hozzáadjuk az előző este beáztatott babot, és annyi vízzel felengedjük, amennyi pont ellepi. Rádobjuk a kockázott paradicsomot, paprikát, áttört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, őrölt köményezzük.
Amikor félkészek a húsok és a babok is, hozzáadjuk a karikára vágott sárga- és fehérrépát, valamint a félbevágott zellert. A csülök levével és vízzel öntjük fel. Sózzuk, majd tovább főzzük.
Amikor már minden puha, beleszórjuk a kockázott krumplit. A végén a kockákra vágott füstölt csülköt is a leveshez adjuk. A lisztből és a tejfölből habarást készítünk, ezzel sűrítjük a levest.
Utolsó kommentek